За кордоном

Підрив Каховської ГЕС є воєнним злочином, який несе екоцид та масове знищення — прем’єрка Естонії

6 червня 2023, 17:39Новини183

Руйнування дамби Каховської ГЕС С є воєнним злочином, який впливає на незліченну кількість цивільних осіб, несе екоцид та масове знищення

  • Посилання скопійованоlink copied

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас засудила підрив Каховської ГЕС військами РФ, наголосивши, що Росія перетворила воду на зброю. Про це вона написала у Twitter.

«Терористична держава Росія перетворила воду на зброю. Руйнування дамби Каховської ГЕС С є воєнним злочином, який впливає на незліченну кількість цивільних осіб, несе екоцид та масове знищення», – йдеться у дописі.

«Ми повинні зупинити цей цикл агресії, допомігши Україні перемогти та забезпечивши повну відповідальність», – додала Каллас.

 

Війська РФ о 2:50 6 червня здійснили внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС. За словами місцевих жителів, вибух був лише один, але після нього конструкції почали руйнуватися одна за одною.

У зоні підтоплення близько 80 населених пунктів. В “Укргідроенерго” наголосили, що Каховська гідроелектростанція, яку підірвали росіяни, повністю зруйнована та не підлягає відновленню. Херсонська ОВА оголосила про термінову евакуацію.

Тим часом РФ знову бреше, називаючи підрив ГЕС “диверсією України”.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету