Колізії та конфлікти

Підроблені парфуми на Одещині: суд наклав арешт на майно вартістю 115 млн грн

28 березня 2023, 15:15Новини237

Этот материал также доступен на русском

Зразки підроблених парфумів направлені компаніям, що представляють правовласників, для встановлення суми завданих збитків

  • Посилання скопійованоlink copied

Детективи Територіального управління БЕБ в Одеській області продовжують розслідування провадження щодо масштабного нелегального виробництва та збуту підробленої парфумерії.

Наразі на майно, що використовувалось під час виготовлення контрафакту, накладено арешт. Загальна вартість заарештованого обладнання – понад 115 млн грн.

Також детективи провели два додаткових обшуки складів на Одещині, де зберігалась готова продукція. Вилучено понад 10 тис флаконів, брендованих всесвітньо відомими торговими марками, орієнтовною вартістю 3,9 млн грн.

Зразки підроблених парфумів направлені компаніям, що представляють правовласників, для встановлення суми завданих збитків.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару організованою групою з завданням матеріальної шкоди в особливо великому розмірі). Оперативне супроводження здійснює ДСР Нацполіції в Одеській області, процесуальне керівництво – Одеська обласна прокуратура.

Нагадаємо, БЕБ на Одещині виявило масштабне виробництво підробленої парфумерії. Під час проведення 19 обшуків знайдено 40 тисяч флаконів готової фальсифікованої продукції відомих світових брендів тощо. Загалом близько 50 найменувань.

Згодом детективи викрили схему поставки з-за кордону компонентів для виробництва підробок. У ході обшуку митного посту «Південний порт» виявлено майже 140 тис. пляшок для розливної парфумерії.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?