Підприємцям знову видаватимуть “карантинні” 8 тисяч

25 березня 2021, 10:32Новини313

Этот материал также доступен на русском

Крім того, місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

  • Посилання скопійованоlink copied

В Офісі Президента України відбулося підготовче засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому було обговорено виплату допомоги бізнесу та людям, які можуть отримати збитки внаслідок посилення карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

Так, за словами заступника керівника Офісу Глави держави Юлії Свириденко, для підтримки малого й мікробізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких буде призупинена через посилення карантину, можна використати механізм, що вже продемонстрував свою ефективність у грудні 2020 року.

«Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг «Дія» і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень», – повідомила вона.

Крім того, місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Представники місцевої влади загалом підтримали ініціативу щодо компенсацій підприємцям, водночас зауважили, що ОТГ мають різні можливості та вже сформовані бюджети.

«Думаю, що наші мери підтримають цю ініціативу. Вона хороша, бо ми будемо виплачувати людям, які в «червоній» зоні втрачають можливість заробітків», – зауважив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Також було зазначено, що на травень планується проведення засідання Конгресу під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

НААКУ

Статті • Влада i люди
Чим більше арбітражних керуючих проголосує, тим чіткішим і однозначним вийде сигнал від спільноти

НААКУ

Статті • Влада i люди
Національний банк України стає обов’язковим учасником справ про банкрутство страховика

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

НААКУ

Статті • Влада i люди
Висновки за результатом проведеного аналізу ФГД – це головне підґрунтя для розшуку та повернення активів боржника