Паркування у Києві може стати дорожчим в 3,5 рази

16 червня 2021, 18:13Новини221

Этот материал также доступен на русском

У КМДА повідомили, що вони планують ініціювати обговорення тарифів на паркування в центрі Києва.

  • Посилання скопійованоlink copied

У КМДА повідомили, що вони планують ініціювати обговорення тарифів на паркування в центрі Києва. Це буде перший перегляд тарифів за 12 років, – повідомляє Україна Комунальна.

Проєктом розпорядження пропонується встановити тариф на паркування в центральній частині міста не більше ніж 35 грн/год (нині 10 грн – Ред.), на прилеглих до центру територіях – не більше ніж 25 грн/год (нині 7 грн – Ред.), а в спальних районах залишити вартість паркування без змін – у розмірі 5 грн/год.

“Чинні тарифи переглядаються уперше за 12 років. Вони не змінювалися з 2009 року, хоча відтоді ціни змінились на все, включно з обладнанням, енергоносіями та оплатою праці”, – пояснив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

На думку посадовця, принциповим є рішення забезпечити киянам безкоштовне паркування вночі, у вихідні та святкові дні.

За його словами, встановлення тарифу насамперед покликане розвантажити центральну частину Києва і зробити її зручною для всіх учасників дорожнього руху.

“Врегулювавши попит і пропозицію, ми отримаємо більше вільних місць, зменшимо затори, а також шкідливі викиди від автомобілів і зробимо центр міста чистим, гарним і комфортним”, – зазначив заступник голови КМДА.

Також у столиці планують змінити вартість одноденного та місячного абонементів на паркування. Згідно з проєктом розпорядження, їхня вартість визначатиметься залежно від тарифу у конкретній частині міста та проміжку часу, на який надається послуга, до того ж діятимуть значні знижки: на денний абонемент – 28% від повної вартості; на місячний абонемент у центрі – 50%. У прилеглих до центру територіях та спальних районах знижки на місячні абонементи становитимуть 60% та 40% відповідно.

Зазначимо, більша частина доходів міста від паркування буде спрямована у спеціальний фонд міського бюджету, з якого фінансуватиметься розвиток громадського транспорту, вдосконалення схем дорожнього руху та підвищення безпеки киян на вулицях міста.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення