Проекти та інновації

Оновлення в порядку надання мікрогрантів, – повідомляє Державний центр зайнятості

21 листопада 2022, 17:28Новини190

Этот материал также доступен на русском

На 6 місяців відтермінований обов’язок створення нових робочих місць

  • Посилання скопійованоlink copied

В Державній службі зайнятості розповіли про зміни до порядку видачі мікрогрантів, які враховують практику реалізації проєкту з надання мікрогрантів на власний бізнес й покликані зробити цей процес ще прозорішим.

Про це повідомляє пресслужба ДСЗ.

Уточнюється, що критерії перевірки ділової репутації та критерії оцінювання бізнес-плану визначатимуться Мінекономіки, а не у договорі про взаємодію. Раніше ці критерії визначалися договором про взаємодію між Мінекономіки, уповноваженим банком та Державним центром зайнятості.

Сприятливі для отримувачів гранту зміни полягатимуть у тому, що обов’язок створення робочих місць з послідуючим працевлаштуванням на них осіб на строк не менш як на 24 місяці має бути виконано впродовж 6 місяців з дня зарахування коштів на рахунок отримувача в уповноваженому банку, а не з моменту укладення договору мікрогранту робочих (зміни до п. 20 Порядку).

Як відомо, програма надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу діє як складова проекту єРобота, спрямованого на стимулювання підприємницької діяльності. Заявки на отримання грантів встигли подати тисячі громадян України.

Для зручності, якщо вам потрібна допомога, консультація чи роз’яснення, що пов’язані з реалізацією програми надання мікрогрантів, в ДСЗ створили узагальнену таблицю з анонсами заходів, які проводяться в усіх центрах зайнятості України.

Заяву можна подати через спеціалізований портал.

Зазначені зміни внесли до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу (Порядок). Відповідні поправки містить постанова Кабінету Міністрів України від 15.11.2022 р. № 1283 “Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738”.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
В умовах воєнного стану Україна потребує певних законодавчих змін в сфері банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Як перевірити власну компанію на платоспроможність та що робити, якщо вона опинилася на межі банкрутства під час війни?

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Позиція «Агромарсу» й надалі залишається чіткою: коли діє закон - будь-яке банкротство передбачає насамперед відновлення платоспроможності підприємства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
У читача може виникнути питання – для чого подавати одні і ті ж самі заяви кожного тижня, свідомо знаючи, що їх повернуть?