Омбудсман дав поради тим, у кого загарбники викрали рідних

23 грудня 2022, 15:38Новини811

Громадяни, у яких загарбники викрали рідних, мають звернутися із заявою до Нацполіції та отримати витяг з ЄРДР, таким чином зафіксувавши цей злочин.

  • Посилання скопійованоlink copied
Громадяни, у яких загарбники викрали рідних, мають звернутися із заявою до Нацполіції та отримати витяг з ЄРДР, таким чином зафіксувавши цей злочин. Про це в ефірі телемарафону сказав Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, передає кореспондент Укрінформу.

«Я раджу всім, по-перше, звернутися до Нацполіції з офіційною заявою щодо викрадення рідних, зокрема дітей… Наступне: треба отримати витяг з ЄРДР і таким чином зафіксувати, що такий злочин є», – розповів Лубінець і додав, що після цього слід звернутися і до Офісу омбудсмана.

«Коли нам стає точно відомо, де знаходиться дитина, ми починаємо пропрацьовувати логістику, шукаємо фінансування. Є два фонди, які нас дуже підтримують. Один із них – Caritas Ukraine, вони надають фінансову допомогу на ці логістичні речі. Другий фонд попросив себе не називати. Хотів би їм подякувати», – поінформував Уповноважений ВР з прав людини. За його словами, далі долучаються розвідувальні органи, ведеться робота щодо передачі документів, вирішується хто їде по дитину.

«Добре, коли батьки погоджуються їхати, – їх супроводжують. Гірше, коли у дітей немає батьків, немає документів. Ми починаємо процес виготовлення дублікатів. І тут нам знову ж таки допомагає Мін’юст, НПУ, Офіс генпрокурора. Тобто задіяні максимум центральних органів виконавчої влади», – підсумував омбудсман.

Як повідомлялося, Лубінець оприлюднив алгоритм з пошуку зниклих безвісти військових, а також перелік ресурсів, де їх слід шукати.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Заява про призупинення сплати грошового зобов’язання підписується позичальником власноручно або шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Найкраща стратегія для боржників – це залишатися на зв'язку зі своїми кредиторами

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Закон звільняє позичальників лише від сплати штрафів та інших платежів, що нараховані за прострочення виконання зобов’язань за кредитним договором

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Особливо гостро питання доцільності банкрутства фізичних осіб постає в умовах дії в Україні воєнного стану