Оксена Лісового призначено Міністром освіти і науки України

21 березня 2023, 18:00Новини244

Этот материал также доступен на русском

Оксен Лісовий пройшов професійний шлях від учителя до директора Національного центру «Мала академія наук» та співзасновника першого Музею науки в України. Родом із Київщини

  • Посилання скопійованоlink copied

Сьогодні, 21 березня 2023 року, Верховна Рада України призначила Оксена Лісового на посаду Міністра освіти і науки України. За відповідне рішення проголосувало 313 народних депутатів України.

«Вдячний за високу довіру фундаментальної сфери сильної та незламної країни, Уряду, народним депутатам, освітянам, науковцям – кожному українцю. У непростий для країни час ми продовжимо діяти заради перемоги та результатів, які ґрунтуватимуться на головних цінностях. Насамперед, необхідно зосередити увагу на формуванні та розвитку дітей і молоді через створення умов для їхнього критичного мислення та інструментів для самореалізації у суспільстві. Маємо спільно показати енергію та міць освітян і дослідників України, для яких виклики, спричинені пандемією та війною, стали викликами для підтвердження того, що освіта, наука, виховання, навчання, взаєморозуміння та підтримка стали найціннішим рушійним фактором», – виголосив присягу Оксен Лісовий на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Оксен Лісовий пройшов професійний шлях від учителя до директора Національного центру «Мала академія наук» та співзасновника першого Музею науки в України. Родом із Київщини, є сином дисидента Василя Лісового, який перебував на засланні.

Навчався у Решетилівському художньому училищі народних промислів і в Київському державному інституті культури.

Працював учителем Києво-Могилянського колегіуму, тренером із фехтування та підтримував діяльність громадської юнацької організації «Січ», на керівній посаді в генеральній дирекції ВАТ «Укртелеком», з 2010 року є директором Національного центру «Мала академія наук України».

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну з 2022 року пішов добровольцем на фронт у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Водночас дистанційно продовжував виконувати обов’язки директора МАН України.

Має нагороди: Заслужений працівник освіти України (2021). Лауреат Державної премії України в галузі освіти (2012).

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?