Нацбанк отримав право на примусовий продаж суднобудівного заводу Жеваго

24 березня 2023, 15:15Новини141

Этот материал также доступен на русском

Майно ПАТ “Київський суднобудівний-судноремонтний завод” буде виставлене на аукціон за ціною, що визначить суб’єкт оціночної діяльності

  • Посилання скопійованоlink copied

Північного апеляційний господарський суд остаточно підтвердив право Національного банку на примусову реалізацію майна ПАТ “Київський суднобудівний-судноремонтний завод” поза межами процедури банкрутства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

“Національний банк України отримав можливість за рішенням суду завершити примусову реалізацію майна ПАТ “Київський суднобудівний-судноремонтний завод” поза межами процедури банкрутства. Це стало можливим завдяки рішенню Північного апеляційного господарського суду, який 15 березня 2023 року залишив без змін ухвалу Господарського суду міста Києва від 3 жовтня 2022 року”, – йдеться в повідомленні.

Цією ухвалою суд за заявою Національного банку надав дозвіл на реалізацію в межах виконавчого провадження майна ПАТ “Київський суднобудівний-судноремонтний завод” поза межами процедури банкрутства.

Відповідно до статті 9 Кодексу України з процедур банкрутства та висновків Верховного Суду ухвалена Північним апеляційним господарським судом постанова не підлягає касаційному оскарженню.

Нині триває виконавче провадження. Майно ПАТ “Київський суднобудівний-судноремонтний завод” буде виставлене на аукціон за ціною, що визначить суб’єкт оціночної діяльності, залучений відповідно до постанови державного виконавця в межах виконавчого провадження.

У Нацбанку нагадують, що ПАТ “Київський суднобудівний-судноремонтний завод” є майновим поручителем за зобов’язаннями банку “Фінанси та Кредит” перед Національним банком на загальну суму понад 4 млрд грн. У 2009-2010 роках завод уклав з Національним банком договори іпотеки та застави в забезпечення виконання зобов’язань за наданими банку кредитами рефінансування.

Оскільки зобов’язання за кредитами не були виконані, Національний банк звернувся до суду з метою звернення стягнення на майно в судовому порядку. Йдеться про нежитлові будівлі загальною площею 43 440,9 м2 та рухоме майно, що є власністю ПАТ “Київський суднобудівний-судноремонтний завод” і знаходяться за адресою: м. Київ, вул. Набережно-Лугова, 8. Загальний обсяг залишку заборгованості банку “Фінанси та Кредит” перед Національним банком за кредитами рефінансування становить 6,2 млрд грн.

Як повідомлялось, Національний банк України 17 вересня 2015 року ухвалив рішення про віднесення банку “Фінанси та Кредит” до категорії неплатоспроможних. На момент ухвалення цього рішення акціонером банку був Костянтин Жеваго, який опосередковано володів часткою в розмірі 97,67% акцій.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму