За кордоном

Найбагатша людина світу Арно втратив $11 мільярдів за день після падіння акцій LVMH

24 травня 2023, 15:14Новини1120

У вівторок акції LVMH впали на 5% в Парижі – найбільше за останній рік – на тлі більш широкого падіння, яке “стерло” близько 30 мільярдів доларів з європейського сектору розкоші

  • Посилання скопійованоlink copied

Французький мільярдер Бернар Арно – найбагатша людина світу – втратив 11,2 млрд дол за один день після обвалу акцій його конгломерату LVMH через побоювання, що ослаблення економіки США знизить попит на предмети розкоші. Про це пише Bloomberg.

Статки власника конгломерату LVMH, до якого, серед іншого, входять бренди Louis Vuitton, Moet & Chandon і Christian Dior, зростали протягом більшої частини 2023 року, коли ціни на акції європейських компаній у сфері предметів розкоші стрімко зростали.

У вівторок акції LVMH впали на 5% в Парижі – найбільше за останній рік – на тлі більш широкого падіння, яке “стерло” близько 30 мільярдів доларів з європейського сектору розкоші“, – пише агентство.

Навіть з урахуванням втрат статки французького мільярдера все ще становлять 191,6 млрд доларів, свідчить Bloomberg Billionaires Index.

За даними видання, цьогоріч Арно додав до своїх статків 29,5 млрд дол. При цьому розрив між статками Арно та гендиректора Tesla Ілона Маска, другої найбагатшої людини у світі, скоротився до 11,4 млрд дол.

Обвал акцій LVMH у вівторок стався після їх тривалого зростання протягом року (на 23%).

Аналітики Deutsche Bank AG Метт Гарланд і Адам Кокран у своїй записці зазначили, що очікують, що інвестори стануть більш вибірковими щодо європейських акцій компаній-продавців предметів розкоші, а уповільнення зростання в США викликає занепокоєння.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності