Колізії та конфлікти

НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці «Слуг народу»

19 травня 2023, 17:17Новини1276

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу» Ользі Саладусі у недостовірному декларуванні

  • Посилання скопійованоlink copied

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу» Ользі Саладусі у недостовірному декларуванні. Про це повідомляє прес-служби органів, не вказуючи прізвище депутата. Проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Саладуху.

«Чинній народній депутатці України 19 травня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік. Кваліфікація: ч. 1 ст. 366-2 КК України. За даними слідства, народна обраниця не задекларувала розташований на належній їй земельній ділянці об’єкт нерухомості – недобудований будинок площею понад 167 кв. м під Києвом. Землю вона набула у власність у 2020 році, і про розташовану на ній недобудову в договорі купівлі-продажу, як виявилось, згадки не було», – інформує НАБУ.

У САП долали, що після виявлення Національного агентства з питань запобігання корупції у цій декларації порушень, народний депутат восени 2021 року подав виправлену декларацію за 2020 рік, проте відомості про вказаний об’єкт незавершеного будівництва знову не зазначив.

Як відомо, НАПК знайшло в декларації за 2020 рік нардепки Саладухи ознаки недостовірного декларування. Вона у 2020 році придбала земельну ділянку площею 780 кв. м у селі Колонщина Макарівського району Київської області, проте не вказала, що на ній розташований недобудований будинок площею 170 кв. м вартістю майже 3,18 млн грн.

Сама політик вказала, що цю землю було придбано 16 листопада 2020 року і нібито на день покупки та станом на кінець року на ділянці не було нерухомості чи незавершених об’єктів. Це, зокрема, підтверджується договором купівлі-продажу, в якому вказується, що земля вільна від забудов, та інформацією від продавця ТОВ «Нігма». Водночас НАЗК отримало відповідь від ТОВ «Лун». У ньому вказувалося, що фірма ще 15 червня 2019 року здійснило аерообліт в селі Колонщина з записом відео, на якому зафіксовано й вказаний будинок. Тобто вже в червні 2019 року нерухомість була, попри заперечення нардепки Саладухи.

Нагадаємо, НАБУ і САП розпочали розслідування стосовно нардепки Саладухи.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Законопроект №10044 передбачає розширення повноважень Рахункової палат на всі публічні кошти

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Заява про призупинення сплати грошового зобов’язання підписується позичальником власноручно або шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису