Соцмережі

На що спрямована допомога в розмірі 40 млрд доларів США, – Гетманцев

20 травня 2022, 16:18Новини378

Этот материал также доступен на русском

Найбільші видатки – на озброєння та фінансування програм Фонду економічної підтримки України

  • Посилання скопійованоlink copied

Днями остаточно був затверджений закон США, який передбачає додаткові асигнування Україні на майже 40 млрд доларів США. Кошти передбачені на «надзвичайне фінансування для підтримки українського народу та захисту глобальної демократії у відповідь на неспровокований напад росії на Україну».

Куди мають бути спрямовані ці кошти платників податків США, пояснив голова Комітету фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Юстиція

Покриття витрат Мін’юсту та Мінфіну США на розшук, арешт, утримання, продаж конфіскованого російського майна – 0,12 млрд доларів.

Підтримка правоохоронних органів і верховенства права в Україні, включаючи розслідування і документування військових злочинів і злочинів у сфері прав людини, скоєних росією в Україні, – 0,4 млрд доларів.

Оборона

Ініціатива сприяння безпеці України. Надання допомоги Україні, включаючи навчання, обладнання, озброєння, матеріально-технічне забезпечення, постачання та послуги, виплату заробітних плат та стипендій, розвідувальну підтримку військових та сил національної безпеки України, – 6 млрд доларів.

Поповнення запасів обладнання та військової техніки (ОВТ) США, що відправляється в Україну, – 8,7 млрд доларів.

Європейське командування збройних сил США – 3,9 млрд доларів.

Програми іноземного військового фінансування. Надання додаткової підтримки Україні та країнам, які опинились під впливом ситуації в Україні, у тому числі на зміцнення східного флангу НАТО, — 4 млрд доларів.

Закон про оборонне виробництво. Зокрема, подолання промислових обмежень у виробництві систем ППО та розширення виробництва стратегічних корисних копалин і матеріалів в США, постачання яких було порушено війною в Україні, — 0,6 млрд доларів

Закупівля критичних боєприпасів, які поставлялись в Україну, для поповнення запасів Міністерства оборони США – 0,5 млрд доларів.

Допомога Україні в розмінуванні, а також у протидії загрозам, пов’язаним із хімічними, біологічними, радіологічними та ядерними матеріалами, – 0,1 млрд доларів.

Гуманітарна допомога

Підтримка біженців з України (житло, медична допомога, курси з вивчення англійської, підтримка громад тощо) – 1,2 млрд доларів.

Продовольча безпека

Вирішення проблем, пов’язаних зі зростанням загроз продовольчої безпеки в країнах світу, включаючи Україну, та впливу зростання цін на продукти харчування через війну в Україні, в тому числі надання продовольчої допомоги, – понад 4,5 млрд доларів.

Підтримка економічного розвитку

Фінансування програм з Фонду економічної підтримки (для реагування на нагальні потреби України, зокрема щодо надання необхідної бюджетної підтримки для забезпечення безперервного функціонування демократичного уряду в Україні) – 8,77 млрд доларів.

Фінансування програм підтримки економічних та енергетичних потреб України через ЄБРР – 0,5 млрд доларів.

Підтримка дипломатичних установ США в Україні та регіоні – 0,31 млрд доларів.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Дослідження

Статті • БОРГ-review
путін власноруч і публічно, якщо не знищив вибудований роками імідж професійного борця з міжнародним тероризмом, то суттєво зашкодив йому

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Серед іншого, Директива спрямована на впровадження механізмів раннього виявлення неплатоспроможності та створення умов для врегулювання заборгованості без використання процедур банкрутства

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Преса нерідко виконує свої професійні обов’язки в небезпечних умовах, а в час війни працює ще й у смертельній небезпеці

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Відповідно до Постанови № 380 створено Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Навіть демонтувавши одну антилюдську систему, демократичний світ має бути пильним: історія триває…

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Рекомендуємо надавати інформацію про недобросовісних продавців до територіальних органів Держпродспоживслужби