На єдиний податок 2% доходу перейшли 44 тисячі юросіб, – Шмигаль

21 травня 2022, 10:16Новини358

Понад 215 тисяч підприємств обрали перехід на нову податкову систему.

  • Посилання скопійованоlink copied

Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що “дерегуляція, зменшення податків, кредити під 0%, допомога з логістикою — усе це дозволило значній частині бізнесу повернутися до роботи”.

Про це повідомляє Урядовий портал, зазначає Finbalance.

«Кількість підприємств, які повністю зупинили діяльність, скоротилася майже вдвічі, порівняно з початком воєнних дій — з 32% до 17%. За останні місяці відкрито більш ніж 20 тисяч нових ФОПів. Це фактично відповідає показникам 2021 року», — зауважив глава Кабміну.

Денис Шмигаль додав, що понад 215 тисяч підприємств обрали перехід на нову податкову систему, за якою ставка становить лише 2%. Це понад 44 тисяч юридичних осіб та 173 тисячі фізичних осіб-підприємців.

Також завдяки розширенню програм кредитування під 0%, за словами очільника уряду, спостерігається суттєвий ріст об’ємів кредитування, в тому числі на інвестиційні цілі.

«Із 24 лютого цього року майже 6 тисяч бізнесів по всій країні скористалися цією програмою, а загальна сума кредитування склала 20,5 млрд грн», — зауважив Денис Шмигаль.

Крім цього, в межах програми державних гарантій на портфельній основі 15,4 млрд грн отримали українські аграрії. Як зазначив прем’єр-міністр, загальний об’єм виданих їм коштів за всіма програмами склав 27 млрд грн.

«Ці кошти пішли на допомогу для більш ніж 10 тисяч сільгоспвиробників. Завдяки цим та іншим заходам держави та героїчній і самовідданій роботі наших аграріїв уже вдалося засіяти понад 10 млн гектарів ярими культурами», — сказав Шмигаль.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні