МОЗ та Єврокомісія продовжують евакуювати постраждалих українців до Європи на лікування

2 січня 2023, 15:24Новини271

Этот материал также доступен на русском

Цього тижня евакуювали групу з 12 цивільних та військових зі східних регіонів України

  • Посилання скопійованоlink copied

Міністерство охорони здоров’я України разом із Європейською комісією продовжують організовувати евакуаційні рейси постраждалих громадян України до клінік Європи.

Цього тижня евакуювали групу з 12 цивільних та військових зі східних регіонів України та інших територій активних бойових дій. Також разом з ними були евакуйовані онкопацієнти з Одещини, Вінниччини, Київщини та Житомирщини. Всі вони були направлені на спеціалізоване лікування до Нідерландів, Норвегії та Словенії.

Зазвичай евакуюють людей, які постраждали від військової агресії росії: дорослі та діти зі складними мінно-вибуховими пораненнями; із захворюваннями, які наразі лікувати в Україні неможливо або які потребують спеціалізованого лікування.

Нагадуємо, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарень у прифронтових територіях через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Евакуація цивільного населення проходить через систему екстреного реагування Євросоюзу, коли в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців оперативно шукають профільну спеціалізовану клініку. Так звані «медичні конвої» — приклад одного з ефективних напрямків порятунку пацієнтів, коли Міністерство подає запит на евакуацію та отримує пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони. Далі МОЗ контактує з клінікою та узгоджує етапи і маршрути безпечного медичного транспортування.

Зазначимо, що загалом у межах співпраці МОЗ та Єврокомісії, за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів від початку повномасштабного вторгнення вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом з різних регіонів України до закордонних клінік вже 2354 українців.

МОЗ разом із партнерами продовжує працювати та робити усе можливе, аби врятувати людей та надати їм необхідну медичну допомогу.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму