Проблемні борги

Мінсоцполітики: як отримати субсидію, маючи борг за комунальні послуги

21 жовтня 2021, 15:45Новини433

Этот материал также доступен на русском

Житлова субсидія призначається у випадку наявності заборгованості, якщо укладено договір про реструктуризацію цієї заборгованості.

  • Посилання скопійованоlink copied

Мінсоцполітики повідомляє, що відповідно до законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн), зазначає Finbalance.

Водночас житлова субсидія призначається у випадку наявності заборгованості, якщо укладено договір про реструктуризацію цієї заборгованості.

“З питання укладення зазначеного договору споживачам потрібно звернутися до надавачів відповідних комунальних послуг. При цьому, якщо такий договір буде укладено протягом двох місяців із початку опалювального сезону, житлова субсидія буде призначена з початку сезону.

Таким чином, рекомендуємо громадянам, які мають заборгованість з оплати послуг і не можуть без допомоги держави сплачувати платежі за послуги, укласти договір реструктуризації й звернутися до органу соціального захисту населення з питання призначення житлової субсидії”, – зазначили в Мінсоцполітики.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
У 2020 році київські комерційні комунальні підприємства уклали в системі Prozorro близько 4 тисяч договорів на загальну суму 17,2 млрд грн