Проблемні борги

Мінагрополітики закликає банки реструктуризувати борги аграріїв та не нараховувати їм штрафні санкції

17 травня 2023, 16:03Новини793

Этот материал также доступен на русском

Фермери, чиї поля тимчасово окуповані, заміновані або знаходяться в зоні бойових дій, не мають доходів, щоб сплачувати наявні кредити

  • Посилання скопійованоlink copied

Мінагрополітики разом з Нацбанком, банками та аграрними асоціаціями продовжують напрацювання шляхів вирішення питання реструктуризації кредитної заборгованості аграріям на окупованих і деокупованих територіях.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, фермери, чиї поля тимчасово окуповані, заміновані або знаходяться в зоні бойових дій, не мають доходів, щоб сплачувати наявні кредити, тому їм потрібна допомога, зокрема щодо відстрочення виплат по кредитних заборгованостях.

Він звернувся до представників банківського сектору розглядати кожен випадок індивідуально, відповідно до конкретних обставин та висловився за необхідність унормування процесу реструктуризації боргів для постраждалих аграріїв.

«Ми закликаємо представників банків підтримати аграріїв у складний період і розглянути можливість реструктуризації боргів, не застосовувати нарахування штрафних санкцій та стягнення кредитів з отримувачів чи поручителів», – зазначив Висоцький.

У НБУ відзначили, що розробляють рекомендації для банківського сектору щодо лояльних умов реструктуризації кредитної заборгованості. Банки підтвердили готовність допомогти українським агровиробникам і розглянути кожен випадок індивідуально.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
В умовах воєнного стану Україна потребує певних законодавчих змін в сфері банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Як перевірити власну компанію на платоспроможність та що робити, якщо вона опинилася на межі банкрутства під час війни?

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Позиція «Агромарсу» й надалі залишається чіткою: коли діє закон - будь-яке банкротство передбачає насамперед відновлення платоспроможності підприємства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
У читача може виникнути питання – для чого подавати одні і ті ж самі заяви кожного тижня, свідомо знаючи, що їх повернуть?