Зверніть увагу

Metro Cash & Carry внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

1 березня 2023, 15:21Новини2227

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанію Metro Cash & Carry

  • Посилання скопійованоlink copied

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанію Metro Cash & Carry через рішення керівництва компанії продовжувати діяльність в Росії. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Крім бізнесу в сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами. А це напряму впливає на підтримку російської військової машини“, – пояснюють в Агентстві.

Завдяки журналістським розслідуванням стало відомо, що ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream – компанії, яка управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи.

Поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з РФ не лише не буде припинена, а надалі лише посилюватиметься“, – додали в НАЗК. Про це свідчить, зокрема, визнання Metro Cash & Carry прийнятною сплату картками російської платіжної системи “Мір” (проєкт “Сбербанку”) та відкриття нової в Росії мережі продуктових магазинів “біля дому” — “Фасоль”.

Також Metro Cash & Carry бере участь в “ідеологічних” російських ініціативах.

Зокрема, наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа METRO в росії торгує “кувалдами Вагнера”, які стали популярними в РФ після публікацій жорстоких відео про начебто страту бійців ПВК “Вагнер”, які повернулися з українського полону.

Вочевидь, у такий спосіб менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора“, – додали в НАЗК.

Нагадуємо:

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло французьку корпорацію “Auchan” в перелік міжнародних спонсорів війни.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Майнові права боржника за останні роки стали одним з основних активів боржника, на які можливо звернути стягання в межах виконавчого провадження

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Маємо в наявності хитрозроблену схему віджимання пенсій у пенсіонерів

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Жодних виключень для виконання судових рішень Постанова НБУ не передбачає...

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
На кінець 2022 року доступ до АСВП мають 253 приватні виконавці, або ж 89% від загальної кількості діючих

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Реальну вартість арештованого майна в ході аукціону визначає ринок

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Стадія продажу майна розпочинається із моменту оприлюднення інформації про продаж