«Метінвест» достроково погасив ще частину боргу з передекспортного фінансування

29 березня 2021, 17:25Новини142

Этот материал также доступен на русском

Основними акціонерами «Метінвесту» є група «СКМ» (71,24%) і «Смарт-холдинг» (23,76%).

  • Посилання скопійованоlink copied

Metinvest B. V. (Нідерланди), материнська компанія гірничо-металургійної групи «Метінвест», скоротила заборгованість по лінії передекспортного фінансування на $ 150 млн — до $ 78 млн, здійснивши дострокове погашення частини цього боргу, повідомляє Finance.ua.

Як наголошується в пресрелізі компанії, цьому достроковому погашенню сприяли сильні фінансові показники групи і міцний рівень ліквідності на тлі сприятливих цін на сталь і залізну руду. Крім цього, цей крок дозволяє знизити залежність від позикового капіталу, забезпечуючи більшу ступінь гнучкості при управлінні борговим портфелем.

Так, у квітні 2018 року «Метінвест» рефінансував заборгованість на суму $ 2,271 млрд, випустивши два транші облігацій на суму $ 1,592 млрд і отримавши кредитну лінію передекспортного фінансування на суму $ 765 млн. Це найбільший до теперішнього часу випуск єврооблігацій «Метінвесту» з найнижчим купоном і найдовшим терміном погашення. Це також найбільший випуск єврооблігацій в українському корпоративному секторі. Угода отримала істотну підтримку з боку світової спільноти інвесторів і провідних європейських фінансових інститутів. Спільними менеджерами угоди виступили Deutsche Bank, ING Bank (обидва — лондонські відділення), Natixis (Франція), а також UniCredit Bank (Німеччина).

Основними акціонерами «Метінвесту» є група «СКМ» (71,24%) і «Смарт-холдинг» (23,76%), які спільно керують компанією.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Після початку війни та запровадження воєнного стану законодавець змінив правове регулювання сфери кредитування

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Заява має подаватися до органу, яка у даний момент здійснює кримінальне провадження: під час досудового розслідування — до слідчого чи прокурора, а під час судового провадження —…

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Законодавство передбачають більш ніж достатню кількість важелів та ефективних правових інструментів, якими може скористатися кредитор при здійснені захисту своїх майнових прав

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Як буде змінюватися ринок NPL в 2021 році, і чому одним з його драйверів стане продаж кредитних портфелів держбанків.