Маск планує візит до Китаю, шукає зустрічі з прем’єром – Reuters

31 березня 2023, 16:17Новини155

Запланований візит Маска відбувається в той час, коли Китай намагається залучити більше іноземних інвестицій, щоб підтримати економіку, яка постраждала від трирічних обмежень, пов’язаних з COVID

  • Посилання скопійованоlink copied

Власник SpaceX та гендиректор Tesla Ілон Маск планує відвідати Китай вже у квітні та прагне зустрітися з прем’єр-міністром Китаю Лі Цяном. Про це пише Reuters із посиланням на 2 джерела, обізнані із плануванням поїздки.

За словами одного з джерел, точний час візиту залежить від готовності Лі Цяна.

У п’ятницю Tesla і Інформаційний офіс Державної ради Китаю не відразу відповіли на запити про коментарі.

Китай є другим найбільшим ринком збуту Tesla після США, а її завод у Шанхаї – найбільшим виробничим центром автовиробника.

  • Візит Маска стане його першим візитом до Китаю після пандемії COVID-19 і після того, як Сі Цзіньпін отримав третій термін на посаді керівника КНР. До того, як Лі став прем’єр-міністром у березні, він обіймав посаду секретаря партії Шанхаю, де керував будівництвом і відкриттям заводу Tesla.
  • Востаннє Маск відвідував Китай на початку 2020 року, коли він сколихнув інтернет, танцюючи на сцені під час заходу на шанхайському заводі. Але він продовжує виступати з віртуальними промовами на таких форумах, як Всесвітня інтернет-конференція в Китаї.
  • Лі та Маск зустрічалися раніше, на відкритті заводу в Шанхаї у 2019 році. У 2020 році вони взяли участь в онлайн-зустрічі, де Маск подякував тодішньому секретарю партії Шанхаю за підтримку роботи заводу під час спалаху пандемії, згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ.

Запланований візит Маска також відбувається в той час, коли Китай намагається залучити більше іноземних інвестицій, щоб допомогти підтримати економіку, яка постраждала від трирічних обмежень, пов’язаних з COVID.

Джерела не повідомили, що саме Маск має намір обговорити з Лі або зробити в Китаї.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Заява про призупинення сплати грошового зобов’язання підписується позичальником власноручно або шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Найкраща стратегія для боржників – це залишатися на зв'язку зі своїми кредиторами

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Закон звільняє позичальників лише від сплати штрафів та інших платежів, що нараховані за прострочення виконання зобов’язань за кредитним договором

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Особливо гостро питання доцільності банкрутства фізичних осіб постає в умовах дії в Україні воєнного стану