Проекти та інновації

Конкурент ChatGPT від Google буде доступний тільки для повнолітніх

22 березня 2023, 11:47Новини158

Этот материал также доступен на русском

У Google попередили, що Bard матиме “обмеження”, і заявили, що він може поширювати дезінформацію та упередженість відображення.

  • Посилання скопійованоlink copied

Компанія Google почала розгортати свій чат-бот Bard зі штучним інтелектом, але він доступний лише певним користувачам, і вони мають бути старше 18 років.

На відміну від свого вірусного конкурента ChatGPT, він може отримувати доступ до актуальної інформації з інтернету та має кнопку Google it, яка відкриває пошук, пише БЦ з посиланням на ВВС.

Він також здійснює перевірку фактів своїх джерел, таких як “Вікіпедія”.

Водночас, у Google попередили, що Bard матиме “обмеження”, і заявили, що він може поширювати дезінформацію та упередженість відображення. Це пояснюється тим, що чат-бот “навчається” з інформації реального світу, в якій зараз існують ці упередження, тобто в його відповідях можуть з’явитися стереотипи та неправдива інформація.

Bard спочатку запускається в США та Великій Британії, і щоб ним скористатися, користувачам потрібно буде зареєструватися.

Bard є нащадком попередньої мовної моделі Google під назвою Lamda, яка ніколи не була повністю опублікована. Однак він привернув багато уваги, коли один з інженерів, який працював над ним, заявив, що його відповіді настільки переконливі, що він повірив, що він розумний. Google спростував ці претензії, й інженера звільнили.

Старший директор із продуктів Google Джек Кравчик сказав BBC, що Bard – це “експеримент”, і він сподівається, що люди використовуватимуть його як “стартовий майданчик для творчості”.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму