Комерційне підприємство сплатить на користь Міноборони понад 8,5 мільйонів гривень штрафних санкцій

24 жовтня 2022, 11:34Новини325

Йдеться про неналежне постачання пально-мастильних матеріалів для потреб оборони

  • Посилання скопійованоlink copied

Установлено, що у жовтні 2020 року між Міністерством оборони України та одним із приватних підприємств укладено договір про постачання пально-мастильних матеріалів для потреб оборони.

Всупереч умов укладеного Договору, підприємство-постачальник не виконало взяті на себе зобов’язання щодо своєчасного постачання продукції.

У листопаді 2021 року Київською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до Господарського суду Дніпропетровської області подано позов в інтересах держави до підприємства-порушника про стягнення штрафних санкцій за невиконання договірних зобов’язань. У жовтні 2022 року позовну заяву Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Господарським судом Дніпропетровської області задоволено повністю.

За рішенням суду підприємство-порушник зобов’язано сплатити на користь Міністерства оборони України штрафні санкції на суму 8 699 473,97 грн.

Наголошуємо, що Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону належним чином вживає заходи представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави, незважаючи на будь-які намагання ворога завадити роботі українських державних структур.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?