Колізії та конфлікти

Колишнього замміністра оборони засудили до 4,5 років в’язниці за пропозицію хабаря

24 березня 2023, 17:44Новини385

Этот материал также доступен на русском

Він намагався «домовитись» про позитивний висновок щодо обладнання для спецоб’єкту «Фортеця»

  • Посилання скопійованоlink copied

Вищий антикорупційний суд засудив до 4,5 років в’язниці колишнього заступник начальника одного із управлінь Міністерства оборони, який пропонував директору Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони 24 млн грн хабаря за позитивний висновок за підсумками перевірки.

Як повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, суд підтримав позицію прокурора та визнав підозрюваного винуватиму пропозиції надання 24 млн грн неправомірної вигоди за позитивний аудит облаштування «Фортеці» – об’єкту спеціального призначення «Єдиний центр безпеки Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України».

Згідно з вироком суду колишньому посадовцю Міноборони призначено покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі.

Правоохоронні органи не називають імені, але в Центрі протидії корупції зазначають, що мова йде про Дмитра Комаху, який навесні 2021 року пообіцяв комерційній компанії передати 16,8 млн грн директору департаменту внутрішнього аудиту МО Андрію Бойку за позитивний аудиторський висновок щодо поставленого компанією обладнання. Свої «послуги» в ролі посередника він оцінив ще у 7 млн грн.

Позитивний аудит дозволив би цій компанії отримати повну оплату контракту у понад 400 млн грн щодо облаштування спецоб’єкту «Фортеця» та претендувати на майбутні договори з Міноборони.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?