Карткові пастки: секрети закриття кредитного ліміту

13 квітня 2021, 10:27Новини554

Этот материал также доступен на русском

Банк може обмежити розмір коштів, якими ви можете скористатися, внаслідок кризи, або ж у вигляді однієї зі штрафних санкцій, що застосовується до недбайливого позичальника.

  • Посилання скопійованоlink copied

Кому приємно опинитися на касі з горою покупок і виявити, що платежі по карті не проходять? Звісно нікому, але несподіване обмеження кредитного ліміту може стати цілковитою несподіванкою для кожного із нас. Утім, серйозною пасткою це може стати лише в тому випадку, якщо ви розраховували на кошти з кредитної картки, – повідомляє Простобанк.

Певне обмеження ліміту може бути початковою умовою продукту, який ви оформили. Програмне забезпечення, яке обслуговує ведення карткових рахунків та обробку транзакцій деяких банків, дозволяє встановлювати окремі значення лімітів для операцій видачі готівки (кеш-ліміт) і для операцій покупок в торгово-сервісній мережі. Такі ліміти встановлюються в рамках загального карткового кредитного ліміту.

Зазвичай операції зняття готівки в банкоматах є більш ризиковими, ніж торговельні операції, тому в деяких банках ліміт на них може бути нижче або взагалі дорівнює нулю. У міру використання карти і погашення заборгованості банк аналізує поведінку клієнта і в разі наявності позитивної кредитної історії розблоковує або збільшує кредитний ліміт.

Крім цього, банк може обмежити розмір коштів, якими ви можете скористатися, внаслідок кризи, або ж у вигляді однієї зі штрафних санкцій, що застосовується до недбайливого позичальника.

При користуванні кредитними грошима за допомогою кредитної картки, з метою уникнути неприємних несподіванок, необхідно виконувати основні умови погашення кредитної заборгованості: в терміні і в розмірі, передбаченому договором.

Якщо не дотримуватися умов обов’язкового погашення, банк може зробити тимчасово недоступним невикористаний кредитний ліміт, а також застосувати збільшення відсоткової ставки за користування кредитними грошима або навіть достроково закрити кредитну лінію і так далі.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму