За кордоном

Канадці заборгували за іпотекою $1,4 трильйона

30 червня 2021, 12:14Новини187

Этот материал также доступен на русском

Загальна заборгованість по іпотеці у Канаді за рік зросла на 7,8%, а зростання обсягу іпотечного кредитування у квітні було найбільшим в історії.

  • Посилання скопійованоlink copied

Загальна сума іпотечного кредитування у Канаді цьогоріч досягла 1,69 трильйона канадських доларів (близько 1,4 трильйона дол. США).

Про це пише CBC News із посиланням на дані Статистичного бюро Канади, – повідомляє finance.ua.

«Станом на кінець квітня канадці мали майже 1,69 трлн дол. боргів за іпотекою. У березні розмір заборгованості зріс на $ 12,9 млрд, а у квітні – ще на $ 17,7 млрд», — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що загальна заборгованість по іпотеці у Канаді за рік зросла на 7,8%, а зростання обсягу іпотечного кредитування у квітні було найбільшим в історії.

Протягом пандемії канадці наростили також й інші борги, хоча й значно повільніше. Без урахування іпотеки, населення Канади винне фінансовим установам 782,7 млрд канадських доларів (близько 652 млрд дол. США), і у квітні цей показник зріс на 0,2%.

Загалом же на тлі рекордних цін на житло загальна заборгованість канадців досягла 2,4 трлн канадських доларів (близько 2 трлн дол. США).

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?