За кордоном

Юристи попередили про подвійну загрозу російським банкам через запити США

1 липня 2021, 10:47Новини223

Этот материал также доступен на русском

Російські банки можуть зіткнутися із загрозою блокування рахунків, втрати ліквідності, банкрутства, відкликання ліцензій та порушення банківської і держтаємниці через дії нового законодавства США.

  • Посилання скопійованоlink copied

Російські банки можуть зіткнутися із загрозою блокування рахунків, втрати ліквідності, банкрутства, відкликання ліцензій та порушення банківської і держтаємниці через дії нового законодавства США, яке спрямоване на боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Про це повідомляє ДОЛГ.РФ з посиланням на РБК.

Повідомляється, що дані ризики перераховані у висновку співробітників юридичного факультету МГУ Єлизавети Лаутсі і Сергія Гландіна, підготовленого на замовлення Асоціації банків Росії.

Так, втрата ліквідності може статися внаслідок «блокування» кореспондентських рахунків в американських банках або відтоку зовнішньоторговельних клієнтів. «Блокування» робить для банків неможливим проведення будь-яких транскордонних платежів у доларах США, що несе ризики невиконання грошових зобов’язань перед клієнтами і появу відповідальності банку за це.

За словами віце-президента Асоціації банків Росії Анатолія Козлачкова, на обговоренні цих ризиків на майданчику асоціації був присутній представник МЗС, який підкреслив, що ця загроза може бути реалізована в будь-який момент, так як між Росією і США зберігаються поки дуже нестійкі відносини.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?