Проблемні борги

Інвестор Білл Акман назвав основну проблему криптовалют на сьогодні

21 листопада 2022, 16:17Новини193

Этот материал также доступен на русском

Багато цифрових активів використовуються для шахрайських цілей, а не для створення законного бізнесу

  • Посилання скопійованоlink copied

Інвестор-мільярдер та генеральний директор компанії Pershing Square Capital Management Білл Акман поділився власною точкою зору з приводу майбутнього криптовалют та їх основних проблем. На думку Акмана, цифрові активи «залишаться тут назавжди», незважаючи на нещодавній крах біржі FTX та ринкові потрясіння, що послідували за ним.

Любитель криптовалют переконаний, що вони можуть приносити користь суспільству та сприяти розвитку світової економіки. Втім, для цього потрібен час та належне регулювання. За словами Білла Акмана, подібно винаходу телефону та інтернету, блокчейн-технології сприяють розвитку нових видів шахрайства.

«Основна проблема криптовалюти полягає в тому, що зловмисники можуть створювати власні токени, в які інвестують користувачі, залишаючись з нічим. Багато цифрових активів використовуються для шахрайських цілей, а не для створення законного бізнесу», — наголосив Акман.

На думку Акмана, за належного нагляду з боку лідерів галузі, проблем з шахрайством можна позбутися: «Якщо всі законні учасники крипто-екосистеми викриватимуть шахраїв, ми зменшимо потенційний ризик втручання урядів та убезпечимо майбутні покоління, які інвестуватимуть у цифрові активи».Можливо, у цьому допоможе новий метод підтвердження біржових резервів Proof-of-Reserves, розроблений співзасновником Ethereum Віталіком Бутеріним.

Нагадаємо, що крах криптовалютної біржі FTX вплинув на стан всього ринку. А новий голова платформи-банкрута Джон Дж. Рей заявив, що ніколи у своїй кар’єрі не бачив нічого гіршого за нинішній стан справ у компанії Бенкмана-Фріда. На його думку, ситуація на біржі – це «повний провал корпоративного контролю та відсутність правдивої фінансової інформації». Дефіцит ліквідності біржі наразі становить $ 8 мільярдів.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму