За кордоном

Інформація про роботу Monobank в Польщі є передчасною, – Комісія фінансового нагляду

23 січня 2023, 17:00Новини327

Этот материал также доступен на русском

Влада поки що не дозволила Universal Bank відкрити філію іноземного банку на території Республіки Польща

  • Посилання скопійованоlink copied

Комісія фінансового нагляду (Komisja Nadzoru Finansowego) Польщі не дозволила Universal Bank відкрити філію іноземного банку на території Республіки Польща.

KNF звернув увагу на інформацію, що з’являється в ЗМІ, яка може ввести клієнтів в оману. Вона стосується “виходу на польський банківський ринок” суб’єкта, який використовує бренд “Monobank” і мав би використовувати на польському ринку бренд “Stereo”. При цьому, як пояснили в KNF, це банк в Україні, який працює під назвою Universal Bank.

Зазначалося, що згідно з положеннями польського банківського законодавства, Universal Bank є іноземним банком, тобто банком із зареєстрованим офісом за межами території Європейської економічної зони, а відкриття філії іноземного банку в Польщі вимагає отримання дозволу від Комісії фінансового нагляду, який видається після виконання банківських умов. Додано, що іноземні банки також можуть засновувати вітчизняні банки на території Республіки Польща у формі дочірнього акціонерного товариства, однак також після отримання відповідного дозволу від KNF.

«Поки що Комісія фінансового нагляду Польщі не видавала вищезазначених дозволів для Universal Bank, не отримувала заявок на такі дозволи та не веде процедур щодо їх надання», – йдеться в офіційному повідомленні KNF, яке цитує inpoland.net.pl.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму