Колізії та конфлікти

Інфляція, борги та тарифи – “економіка” стала найбільш вірогідною причиною протестів проти Зеленського

2 липня 2021, 11:29Новини567

Этот материал также доступен на русском

Понад половина громадян (60,9%) стверджують, що не підтримали би протести проти Президента Зеленського у випадку, якщо би такі акції розпочались

  • Посилання скопійованоlink copied

Понад половина громадян (60,9%) стверджують, що не підтримали би протести проти Президента Зеленського у випадку, якщо би такі акції розпочались.

А основна умова, через яку громадяни можуть вийти на протест – істотне погіршення економічної ситуації.

Такі результати соціологічного дослідження «Всеукраїнський омнібус», проведеного дослідницькою компанією «Active Group» у травні 2021 року.

Серед 60,9% українців, які не мають намірів підтримувати протести проти Зеленського, 29,1% сказали, що точно не підтримають протести, а 31,8% – скоріше не підтримають. Тих, хто долучився би до протестів, соціологи нарахували майже чверть – 24,5%. Серед них 6,7% респондентів підтримали би протести, а 17,8% – скоріше підтримали би. 14,6% не змогли відповісти на поставлене запитання.

Відповідаючи на запитання щодо умов, за яких підтримали би протести проти Зеленського, українці найбільш часто називали істотне погіршення економічної ситуації (30,4%).

Якщо Зеленський ухвалить рішення, які призведуть до програшу у війні із Росією, протестувати проти цього погодяться 19,7%, за умови прийняття рішень, які посилять війну з Росією – 16,7%, у випадку вчинення поліцією масового побиття – 12,9%. Для 8,2% респондентів причиною підтримати протест може бути його масштабність, а для 4,7% – жодних додаткових умов не потрібно, вони вже готові протестувати. 30,1% громадян сказали, що не братимуть участі у протестах за жодних умов.

Повну презентацію із результатами дослідження можна завантажити за посиланням.

Дослідження проводилось компанією «Active Group» 29-30 травня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю за чітко структурованою анкетою за допомогою інтелектуальних систем). Географія: вся територія України за виключенням окупованих регіонів. Загалом опитано 1200 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном України та типом населеного пункту (місто/село). Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,9%.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Серед іншого, Директива спрямована на впровадження механізмів раннього виявлення неплатоспроможності та створення умов для врегулювання заборгованості без використання процедур банкрутства

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Преса нерідко виконує свої професійні обов’язки в небезпечних умовах, а в час війни працює ще й у смертельній небезпеці

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Відповідно до Постанови № 380 створено Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Навіть демонтувавши одну антилюдську систему, демократичний світ має бути пильним: історія триває…

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Рекомендуємо надавати інформацію про недобросовісних продавців до територіальних органів Держпродспоживслужби