За кордоном

ЄК запропонувала збільшити макрофінансову допомогу Молдові на 145 млн євро

25 січня 2023, 12:45Новини161

Ця пропозиція слідує за заявою голови ЄК у Кишиневі у листопаді 2022 року про додаткову фінансову підтримку Молдови, яка постраждала, зокрема, від серйозної енергетичної кризи.

  • Посилання скопійованоlink copied

Єврокомісія (ЄК) запропонувала у вівторок збільшити макрофінансову допомогу Євросоюзу Молдові, що вже надається, на 145 млн євро, довівши загальну суму поточної підтримки країні до 295 млн євро, – пише Інтерфакс-Україна.

“Сьогодні ми пропонуємо доповнити макрофінансову допомогу Молдові на 145 млн. євро. Це значно підтримає економіку та енергетичну безпеку країни”, – заявила голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн, чиї слова наводяться в опублікованому в Брюсселі комюніке.

У документі наголошується, що ця пропозиція слідує за заявою голови ЄК у Кишиневі у листопаді 2022 року про додаткову фінансову підтримку Молдови, яка постраждала, зокрема, від серйозної енергетичної кризи.

“Збільшення макрофінансової допомоги допоможе країні покрити частину додаткових потреб у фінансуванні в 2023 році, підтримати макроекономічну стабільність і забезпечити подальші реформи. Сьогоднішня пропозиція супроводжуватиме програму Міжнародного валютного фонду, що здійснюється в країні”, – йдеться в комюніке ЄК.

З додаткових 145 млн. євро близько 45 млн. буде надано у вигляді грантів і близько 100 млн. євро – у вигляді кредитів на пільгових умовах фінансування, уточнили в Брюсселі.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?