Як отримати інформацію про наявність морських і річкових суден, зареєстрованих за боржниками?

2 квітня 2021, 13:31Новини1148

Этот материал также доступен на русском

На адресу Укртрансбезпеки надходить велика кількість вимог та запитів арбітражних керуючих стосовно надання інформації про наявність морських і річкових суден, зареєстрованих за боржниками.

  • Посилання скопійованоlink copied

У центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) нагадали арбітражним керуючим, що відповідно до частини першої статті 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою, отримувати інформацію з державних реєстрів, здійснювати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

У листі Держслужби з безпеки на транспорті від 30.03.2021 № 23571/1/21 щодо розгляду запитів та вимог арбітражних керуючих зазначено, що на адресу Укртрансбезпеки надходить велика кількість вимог та запитів арбітражних керуючих стосовно надання інформації про наявність морських і річкових суден, зареєстрованих за боржниками, а також щодо надання інформації про майно, що зареєстроване за тим чи іншим боржником.

Так, з початку 2020 року і по теперішній час на розгляд до Укртрансбезпеки надійшло понад 2 000 зазначених вимог та запитів.

Проте, варто зазначити, що відповідно до Положення про Державну службу України з безпеки на транспорті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 103 (зі змінами), Укртрансбезпека не володіє інформацією, щодо якої зроблено вимоги та запити.

Положенням про Державну службу морського та річкового транспорту України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 06.09.2017 № 1095 (зі змінами), визначено, що Морська адміністрація відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, здійснює реєстрацію суден у Державному судновому реєстрі України та Судновій книзі України.

Таким чином, Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ) рекомендує арбітражним керуючим задля належного та вчасного отримання запитуваної інформації про водні транспортні засоби звертатися до Морської адміністрації як розпорядника інформації.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Майнові права боржника за останні роки стали одним з основних активів боржника, на які можливо звернути стягання в межах виконавчого провадження

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Верховний Суд неодноразово звертав увагу на поновлення процесуальних строків, пов'язаних з війною

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
6 липня 2023 року в ВР зареєстровано проєкт Закону № 9462 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень про судовий контроль"

Арбітражна практика

Статті • Стягнення боргiв
Важливо довести, що знищення або пошкодження об’єкту відбулось внаслідок збройної агресії рф

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Маємо в наявності хитрозроблену схему віджимання пенсій у пенсіонерів