Як нотаріусам використовувати анульовані невикористані спецбланки

21 травня 2022, 09:43Новини424

Після повернення до робочого місця нотаріус може перевірити невикористані спецбланки та використовувати їх для вчинення нотаріальних дій.

  • Посилання скопійованоlink copied

Внаслідок деокупації низки населених пунктів та припинення активних бойових дій нотаріуси повертаються до своїх робочих місць для подальшого здійснення нотаріальної діяльності. Після повернення до робочого місця нотаріус може перевірити невикористані спецбланки та використовувати їх для вчинення нотаріальних дій.

Про це повідомляє Нотаріальна палата України, зазначає Юрліга.

НПУ нагадує, що у зв’язку із загрозою неправомірного вилучення чи втрати спеціальних бланків нотаріальних документів, які не були витрачені нотаріусами, через відсутність фізичного доступу до своїх робочих місць (контор), керуючись законодавчими вказівками, нотаріуси направляли до ДП «НАІС» письмові повідомлення щодо анулювання невикористаних спеціальних бланків нотаріальних документів.

Так, у листі від 19.05.2022 Мін’юст роз’яснив, що нотаріуси, які повернулися на робочі місця, повинні перевірити такі бланки (їх серії та номери), та можуть використовувати їх, якщо бланки не були втрачені, викрадені, не є дефектними, зіпсованими або пошкодженими.

Для цього до регіональної філії ДП «НАІС» необхідно надіслати скріплений підписом і печаткою нотаріуса лист з проханням розблокувати придатні для подальшого використання спеціальні бланки нотаріальних документів із зазначенням їх серій та номерів.

Кольорову скановану копію такого листа потрібно направити на електронну пошту inbox@nais.gov.ua, а його оригінал – засобами поштового зв’язку.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
В умовах воєнного стану Україна потребує певних законодавчих змін в сфері банкрутства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Як перевірити власну компанію на платоспроможність та що робити, якщо вона опинилася на межі банкрутства під час війни?

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Позиція «Агромарсу» й надалі залишається чіткою: коли діє закон - будь-яке банкротство передбачає насамперед відновлення платоспроможності підприємства

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
У читача може виникнути питання – для чого подавати одні і ті ж самі заяви кожного тижня, свідомо знаючи, що їх повернуть?