Колізії та конфлікти

Група, яка вимагала неіснуючий борг, постане перед судом: деталі

7 червня 2021, 18:37Новини292

Этот материал также доступен на русском

У січні цього року чоловік через посередника передав здирникам 10 тис. грн.

  • Посилання скопійованоlink copied

Харківська облпрокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо групи з чотирьох осіб, підозрюваної у вимаганні неіснуючого боргу у власника шиномонтажу і підпалі автомобіля начальника відділу прикордонної служби, зазначає Інтерфакс-Україна.

«Стосовно двох учасників групи до суду направлено обвинувальний акт за фактами вимагання, а також умисного пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу в складі організованої групи (ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 347 КК України), а щодо третього – організатора групи – ще й за фактом поширення злочинного впливу. Четвертий … обвинувачується у вимаганні (ч. 2 ст. 189 КК України)», – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними досудового слідства, 45-річний організатор групи з двома спільниками (22 і 28 років) у жовтні минулого року стали вимагати у власника шиномонтажу неіснуючий борг у розмірі 2 тис. дол. Члени групи погрожували потерпілому застосуванням фізичного насильства і знищенням його майна. Зокрема, в приміщення шиномонтажу невідомий кинув вибухову шашку, а через деякий час вимагачі підстерегли й побили власника.

Як зазначається, у січні цього року чоловік через посередника передав здирникам 10 тис. грн, а 19 лютого після передачі решти грошових коштів правоохоронці затримали всіх чотирьох членів групи.

Крім того, члени групи причетні до підпалу автомобіля, що належить начальнику одного з відділів прикордонної служби Харківської області.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?