Громади, що знаходяться поза індексом податкоспроможності отримають з бюджету субвенції

4 жовтня 2021, 11:55Новини177

Этот материал также доступен на русском

Громади, що знаходяться поза індексом податкоспроможності (до 0,9), отримають з бюджету субвенції, які допоможуть покрити 80% дефіциту ТКЕ цих громад

  • Посилання скопійованоlink copied

Громади, що знаходяться поза індексом податкоспроможності (до 0,9), отримають з бюджету субвенції, які допоможуть покрити 80% дефіциту ТКЕ цих громад, про це повідомила пресслужба Мінрегіону, – пише Україна Комунальна.

“Задля підтримки регіонів у питанні стабільного проходження опалювального сезону урядом передбачено спрямування додатково до місцевих бюджетів 4% ПДФО (податку на доходи фізичних осіб), субвенції з державного бюджету громадам, що знаходяться поза індексом податкоспроможності (до 0,9), яка покриває 80% дефіциту ТКЕ цих громад (з 4 кварталу 2021 року)”, – йдеться у повідомленні.

Між Кабінетом Міністрів в особі прем’єр-міністра України, міністра розвитку громад та територій та міністра енергетики, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування, «Асоціація міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води у прийдешньому опалювальному сезоні (2021-2022 рр).

Документ підписали на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Захід відбувся під головуванням Глави держави Володимира Зеленського.

Меморандум засвідчує досягнення домовленостей, що мають гарантувати його стале проходження. Уряд виконав свої зобов‘язання, зокрема, йдеться про забезпечення однієї з найнижчих цін на газ для виробників тепла для населення — 7420 грн за тис кубометрів.

Також центральна влада гарантує спрямування до місцевих бюджетів ПДФО, спеціальної субвенції громадам, які знаходяться поза індексом податкоспроможності, і, звісно ж, своєчасні виплати субсидій. Ми знайшли з органами місцевого самоврядування порозуміння і готові рухатися далі. У документі передбачені зобов’язання центральної влади, НАК “Нафтогаз України” та ОМС.

Нагадаємо, Меморандум про взаєморозуміння стосовно врегулювання проблемних питань в сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 рр., підписаний вчора на Конгресі місцевих і регіональних влад при президенті України, не враховує повний список вимог теплопостачальників, про це заявила асоціація “Укртеплокомуненерго”.

Частина пропозицій в області теплопостачання врахована в меморандумі, проте залишилися такі дискримінаційні для ТКЕ вимоги газопостачальника, як висновок з банківськими установами договорів на добровільне безакцептне списання коштів з рахунків і безумовне надання банківської гарантії на весь обсяг грошових зобов’язань.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму