За кордоном

Голлівудські актори, які скотилися в боргову яму. Хто з них став банкрутом

19 квітня 2021, 08:00Новини3172

Этот материал также доступен на русском

Досягти вершини ще не означає перемогти, адже далі все стає тільки складніше.

  • Посилання скопійованоlink copied

Досягти вершини – ще не означає перемогти, адже далі все стає тільки складніше. Випробування славою витримують не усі, а зірки, які стали жебраками, – зовсім не рідкість для індустрії. Яскравий приклад – наша естрада, де десятки виконавців піднялися в 90-ті, а зараз про них ніхто і не пам’ятає. Але в цьому плані навіть Голлівуд не є винятком. Про найвідоміші випадки зіркового банкрутства ми зараз і розповімо.

Дон Джонсон

Одна з головних зірок Голлівуду 80-90-х років, сьогодні більш відомий як батько Дакоти Джонсон. Хоча в останні роки він нерідко з’являється у великому кіно. Колись Джонсон отримував рекордні гонорари, хоча це не завадило йому чотири рази оголошувати про банкрутство. А виною всьому розгульний спосіб життя актора.

Не сказати, що актор не намагався виправити свою фінансову безграмотність. Він двічі наймав іменитих фінансових директорів, які в підсумку безкарно залишали його без грошей в кишені. Навіть маючи фінансового директора, Дон примудрявся залишати їм такі доручення, що ніякі адвокати вже не могли довести їх причетність до банкрутства.

Ніколас Кейдж

Ще один актор, який домігся практично всього в 90-ті роки. До 2000 року статок Ніколаса сягав 150 млн доларів, і у актора як кажуть “зірвало дах”. Він почав скуповувати все підряд, і вже через 10 років оголосив про банкрутство. А протягом наступних 10 років розтратив залишки свого колись величезного статку. Однак проблеми Кейджа не тільки в його нерозумних витратах.

Володіючи величезним талантом, актор зовсім не вміє вибирати гідні проєкти. На два шедеври – у нього з десяток провальних стрічок. Хоча, здається, останнім часом актор нарешті знайшов свою нішу, граючи у маловідомих режисерів, наприклад, у Паноса Косматоса.

Ліндсі Лохан

Мабуть, найпопулярніший приклад того, як розтринькати своє життя. Ліндсі стала популярною в юному віці, так що слава легко запаморочила їй голову. Дівчина витрачала гроші не думаючи, а незабаром стало відомо і про її численні залежності, в тому числі алкогольну. Кар’єра різко пішла під укіс. Вершиною її “досягнень” став тримісячний тюремний строк. Сьогодні актриса щосили намагається відновити втрачене. Вона пройшла кілька курсів реабілітації, Ліндсі шукає спонсора або інвестора, який допоміг би їй розібратися з боргами. А ще подейкують, Лохан планує випустити новий альбом.

Кріс Такер

«П’ятий елемент» приніс акторові всесвітню славу, а «Час Пік» лише сильніше її зміцнив. За інформацією журналістів, за трилогію бойовиків Такер отримав близько 50 млн доларів. Здавалося, все йде своїм шляхом, і незабаром ми побачимо актора ще в десятках великих фільмів. Але як грім серед ясного неба починається судовий процес. Виявилося, що Такер вирішив взяти участь в сумнівній афері, яка, звичайно ж, прогоріла, і він заборгував величезні суми певним людям. В рахунок погашення боргів суд відібрав у зірки взагалі все, залишивши його буквально жебраком.

Джонні Депп

І найсвіжіший приклад. Джонні ще пару років тому був зіркою світового масштабу, проте все зруйнував шлюб з Ембер Херд. При розлученні вона звинуватила Джонні в харрасменті і відсудила у нього майже всі його заощадження. Та ще й знищила репутацію, через що актора просто вигнали з «Фантастичних звірів». Зараз Джонні намагається довести свою невинуватість в судах, але не дуже успішно. Хоча здебільшого публіка на стороні актора, люди вірять, що Херд просто обдурила всіх, щоб залишити Деппа ні з чим.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Заява про призупинення сплати грошового зобов’язання підписується позичальником власноручно або шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Найкраща стратегія для боржників – це залишатися на зв'язку зі своїми кредиторами

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Закон звільняє позичальників лише від сплати штрафів та інших платежів, що нараховані за прострочення виконання зобов’язань за кредитним договором

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Особливо гостро питання доцільності банкрутства фізичних осіб постає в умовах дії в Україні воєнного стану