За кордоном

Google хоче утримувати податки США з доходів авторів YouTube

11 березня 2021, 16:45Новини127

Этот материал также доступен на русском

Автори будуть вимушені подавати необхідну податкову інформацію в AdSense до 31 травня 2021 року.

  • Посилання скопійованоlink copied

Автори YouTube отримали від Google (власник відеохостингу) повідомлення щодо нових правил, які діятимуть на сервісі. Так, з червня 2021 року компанія планує утримувати податки США з доходів авторів, які не проживають у цій країні. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії, зазначає Investory News.

Так, автори будуть вимушені подавати необхідну податкову інформацію в AdSense до 31 травня 2021 року. На підставі цих даних у компанії визначатимуть, чи повинні виплати конкретному автору обкладатися податком США, і якщо так — розраховуватимуть суму такого податку.

«Якщо не надати компанії дані з доходу, згенерованого в усіх країнах, з автора можуть почати утримувати податок за ставкою до 24%», — йдеться у повідомленні.

Якщо автор надасть Google дані про дохід, то податком можуть обкладатися тільки кошти, отримані від активності користувачів з США, а якщо не надасть — компанія розрахує податок з усього доходу автора. Йдеться про авторів не з США, і про будь-який дохід, який вони отримують: від переглядів реклами, YouTube Premium, суперчата, суперстікерів і спонсорства. Як зазначається, це пов’язано зі змінами у Податковому кодексі США: в системі оподаткування США доходи на YouTube стануть враховуватися як роялті.

Щоб зрозуміти, чи обкладатиметься дохід податком, необхідно визначити декілька факторів, серед яких: щомісячний дохід від дій користувачів у США, угода між країною проживання та США про уникнення подвійного оподаткування тощо. Якщо автор не надав потрібну інформацію до 31 травня 2021 року, ставка може становити до 24%. У випадку, якщо автор надав потрібну інформацію, ставка податку може бути меншою.

При цьому якщо автор надав інформацію, але між його країною та США не укладено угоду про уникнення подвійного оподаткування, для нього діятиме ставка у 30%, але тільки для доходів, згенерованих у США.

Що стосується українських авторів — якщо буде надано податкову інформацію та подано заяву на зниження податкової ставки, то вона становитиме 10%, оскільки між Україною та США є угода про уникнення подвійного оподаткування. Цією ставкою оподатковуватиметься лише частина доходу, згенерованого у США.

Якщо автор з України не подасть таку інформацію до 31 травня 2021 року розмір ставки може сягнути 24% з усього доходу.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Після початку війни та запровадження воєнного стану законодавець змінив правове регулювання сфери кредитування

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Заява має подаватися до органу, яка у даний момент здійснює кримінальне провадження: під час досудового розслідування — до слідчого чи прокурора, а під час судового провадження —…

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Законодавство передбачають більш ніж достатню кількість важелів та ефективних правових інструментів, якими може скористатися кредитор при здійснені захисту своїх майнових прав

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Як буде змінюватися ринок NPL в 2021 році, і чому одним з його драйверів стане продаж кредитних портфелів держбанків.