ФГВФО продаватиме права оренди на нерухомість банків

15 квітня 2021, 16:03Новини125

Этот материал также доступен на русском

Пілотний проєкт запроваджений терміном на 1 рік.

  • Посилання скопійованоlink copied

Фонд гарантування вкладів запускає пілотний проєкт з передачі в оренду нерухомого майна банків у ліквідації. Так, ФГВФО виставлятиме на електронні аукціони об`єкти нерухомості різної площі та призначення, зокрема офісні приміщення в центрі Києва, зазначає FinClub.

Як вказується, аукціони проходитимуть за відкритою і прозорою процедурою в системі ProZorro.Продажі, що дозволить привернути більше уваги до нерухомості банків з боку потенційних орендарів і збільшити конкуренцію між ними, завдяки великій кількості торгових майданчиків, підключених до системи, та численним клієнтам, що користуються нею.

Орендарем нерухомого майна банків може стати кожен бажаючий, скориставшись одним із офіційних торгових майданчиків, які авторизовані в електронній системі ProZorro.Продажі. При цьому аукціони з передачі в оренду відбуватимуться за голландською моделлю, з покроковим зниженням стартової ціни (орендної плати).

Як зазначається, пілотний проєкт запроваджений терміном на 1 рік.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Фонд гарантування вкладів поставив собі за мету досягти європейських стандартів гарантування вкладів. Що потрібно зробити, щоб стратегічна ціль стала досяжною перспективою?

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
За офіційною статистикою, станом на березень 2021 р. в Україні було зареєстровано 323 кредитні спілки

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
В результаті приватизації держава позбавиться необхідності докапіталізації банку в майбутньому

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Як зміниться кредитний ринок і банківська система, якщо Фонд гарантування вкладів фізичних осіб матиме необмежені права?

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Уривка немає, тому що запис захищений.

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Майже 47 млрд грн основного боргу і ще 64 млрд грн нарахованих відсотків — загалом понад 111 млрд грн повинен буде перерахувати уряду до 2031 року Фонд…