Проблемні борги

«ДТЕК Енерго» завершив реструктуризацію боргу на понад $2 млрд

19 травня 2021, 17:39Новини181

Этот материал также доступен на русском

У 2021 році «ДТЕК Енерго» виплачуватиме купон у грошовій формі за відсотковою ставкою 1,5% річних.

  • Посилання скопійованоlink copied

Енергетичний холдинг «ДТЕК Енерго» завершив процес реструктуризації кредитного портфеля з конвертацією попереднього випуску єврооблігацій і основної суми банківського боргу на понад $2 млрд у нові єврооблігації, зазначає Finance.ua.

«ДТЕК Енерго», попри втрату активів на Донбасі, системну кризу на ринку електроенергії України та економічний спад, спричинений пандемією COVID-19, успішно завершив процес реструктуризації єврооблігацій і основної банківської заборгованості на загальну суму понад $2 млрд», — наводиться в повідомленні компанії коментар генерального директора ДТЕК Максима Тимченка.

Так, за умовами реструктуризації частину поточної заборгованості за єврооблігаціями «ДТЕК Енерго» конвертовано в єврооблігації «ДТЕК Нафтогаз» у сумі $425 млн зі ставкою 6,75% річних і строком обігу до 31 грудня 2026 року. Іншу заборгованість конвертовано в нові єврооблігації «ДТЕК Енерго» зі ставкою 7% і строком погашення до 31 грудня 2027 року.

Як зазначається, у 2021 році «ДТЕК Енерго» виплачуватиме купон у грошовій формі за відсотковою ставкою 1,5% річних. Іншу частину купона в розмірі 3,5% річних буде капіталізовано до основної суми боргу.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці

Енергетика

Статті • Банкрутство
Газова галузь потребуватиме системної фінансової допомоги у ліквідації наслідків агресії

Енергетика

Статті • Банкрутство
Якої шкоди російські окупанти завдали сучасним підприємствам зеленої енергетики та як врятувати галузь?

Енергетика

Статті • Банкрутство
Результати діяльності колись прибуткових державних підприємств за підсумками минулого 2020 року стали сенсаційними – не просто збитки, а величезні збитки

Енергетика

Статті • Банкрутство
Обслуговування квартири коштуватиме на 10 — 20% дешевше, якщо будинок отримає грант на енергомодернізацію. Як це здійснити?