Чистий дохід ДК “Укроборонпром” за 2020 рік збільшився на 1,7 млрд грн

27 квітня 2021, 11:04Новини753

Этот материал также доступен на русском

У 2020 році також покращились майже всі основні показники: дохід зріс на 5%, операційний прибуток в 2,5 раза, а операційна маржа досягла 13% (зростання в 2,3 раза).

  • Посилання скопійованоlink copied

Чистий прибуток ДК “Укроборонпром” за 2020 рік збільшився на 108,36% у порівнянні з 2019 роком і становить 2,5 млрд грн (1,2 млрд грн у 2019 році).

Зазначимо, що виконання фінансового плану за 2020 рік склало 121,9% (запланований чистий прибуток становив 2,096 млрд грн). У 2020 році також покращились майже всі основні показники: дохід зріс на 5%, операційний прибуток в 2,5 раза, а операційна маржа досягла 13% (зростання в 2,3 раза).

Чистий дохід ДК “Укроборонпром” за 2020 рік збільшився на 1,7 млрд грн порівняно з минулим роком і склав 37,4 млрд грн.

Операційний прибуток ДК “Укроборонпром” у 2020 році склав 4,9 млрд грн (1,4 млрд грн у 2019 році). Портфель замовлень підприємств Концерну збільшився на 21% в 2020 році. Зокрема, спостерігалося збільшення кількості нових замовлень у прямому продажу та державному оборонному замовленні (73% та 79% відповідно).

“Нашими завданнями на 2021 рік є: збільшення виробництва і забезпечення вчасного та якісного виконання контрактів у рамках державного оборонного замовлення, яке вже пройшло погодження Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки; зростання показників експорту товарів та послуг, результатом чого має стати повернення України до першої десятки країн – лідерів глобального ринку зброї. І, звичайно, успішне проведення комплексної реформи державного ОПК”, – заявив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Крім того, на тлі падіння виробництва у всіх галузях вітчизняної промисловості, попри затримку у фінансуванні державного оборонного замовлення (ДОЗ) на понад 3 місяці, пізню контрактацію підприємств, яка розпочалася лише у ІІ кварталі поточного року, а також обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу й карантинними заходами, підприємства ДК “Укроборонпром” змогли виконати контракти за державним оборонним замовленням (ДОЗ) на 100%.

Теги
Теги

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Укроборонпром

Статті • Банкрутство
Попри війну, майно з "оборонки" переходить у чужу власніть, на землі заводів з’являються ЖК, їхні глави за держгроші орендують транспорт у самих себе

Укроборонпром

Статті • Банкрутство
Ми будемо використовувати всі доступні правові інструменти, щоб відновити справедливість, повернути державні землі законному користувачу та використовувати їх на благо країни.

Укроборонпром

Статті • Банкрутство
Керівник департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції України Владислав Філатов прокоментував окремі положення законодавства щодо реформування Укроборонпрому

Розслідування

Статті • БОРГ-review; Банкрутство
Роки минають, світ модернізується, а питання ефективного управління державними підприємствами Міністерства оборони досі не вирішене.