Більше 450 киян з інвалідністю зі слуху отримали смарт-годинники, які дозволять вчасно реагувати на оголошення повітряної тривоги

2 червня 2023, 18:04Новини207

Этот материал также доступен на русском

На обліку ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» перебувають понад 37 тисяч людей із порушеннями слуху. П’ять тисяч із них мешкають у Києві

  • Посилання скопійованоlink copied

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії вручив киянам з інвалідністю зі слуху смарт-годинники, які дозволять їм вчасно реагувати на оголошення повітряної тривоги. Придбати розумні годинники допоміг німецько-український фонд «Help Ukraine».

«Сьогодні, в умовах воєнного стану, постійних ракетних обстрілів та атак дронами, надзвичайно важливим є питання оповіщення осіб з інвалідністю зі слуху. Бо ці люди не чують ані сирен, ані сигналів телефонного додатку. І в Україні було декілька жахливих випадків, коли після ракетного удару по житлових будинках, загинули люди з порушеннями слуху. Вони не пішли в укриття, чи в більш безпечне місце в помешканні, бо не чули сигналу тривоги. І сьогодні, за допомогою німецько-українського фонду «Help Ukraine», ми забезпечимо киян з інвалідністю зі слуху смарт-годинниками, які допоможуть їм вчасно реагувати на оголошення повітряної тривоги», – заявив Віталій Кличко.

Він зазначив, що на обліку громадської організації «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» перебувають понад 37 тисяч людей із порушеннями слуху. П’ять тисяч із них мешкають у Києві.

Від початку широкомасштабної війни значна кількість таких людей виїхали за кордон. Тим, хто залишився в Києві, в тому числі внутрішньо-переміщеним особам, столична влада разом із німецько-українським фондом «Help Ukraine» надає безкоштовно 455 смарт-годинників, які допоможуть знати, коли оголошена тривога та її відбій.

Віталій Кличко подякував всім, хто долучився до цієї ініціативи. Тим, хто допомагає столиці та її мешканцям вистояти і перемогти в нашій боротьбі за свою волю і незалежність.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?