Безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт і платитимуть мінімальну зарплату, – Кабмін

27 червня 2022, 16:40Новини297

Этот материал также доступен на русском

Відповідний документ затвердив уряд

  • Посилання скопійованоlink copied

Офіційно зареєстрованих безробітних, які упродовж 30 днів не знайшли роботу, залучатимуть до розборів завалів, будівництва захисних споруд, ремонтних чи сільськогосподарських робіт. Відповідний документ затвердив уряд.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він зазначив, що зараз державі та народові України треба мобілізувати всі ресурси, щоб перемогти у війні з росією. Йдеться й про організацію роботи в тилу.

Суспільно корисні роботи виконуватимуться не на доброчинних засадах — держава обіцяє платити мінімальну заробітну плату кожному залученому працівникові. Це зроблено для того, щоб усунути практику, коли люди отримують виплати з безробіття, але не приймають пропозиції роботи.

«В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту», — наголосив Прем’єр-міністр.

Також очільник уряду зауважив, якщо під час воєнного стану людина залишається за кордоном більш як 30 днів, то вона втрачає статус безробітного та відповідні виплати.

Теги
Теги

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні