Без комплектуючих з України росіяни не здатні обслуговувати навіть свої Ту-134 для генералів

28 червня 2022, 14:00Новини316

Этот материал также доступен на русском

Рашисти можуть навіть не мріяти, що їм вдасться зробити свою авіаційну галузь “імпортозаміщеною” і “технологічно незалежною”

  • Посилання скопійованоlink copied

Керівництво оборонно-промислових підприємств РФ та командування 8-ої авіаційної дивізії особливого призначення ПКС РФ зіткнулись з тим, що їм не вистачає декілька десятків найменувань імпортних комплектуючих для обслуговування своїх транспортних та адміністративних літаків. Вирішувати цю проблему росіяни збираються як завжди – через “імпортозаміщення”, розповідає Головне управління розвідки Міноборони України.

Як виявилось, найгостріше проблема з комплектуючими стоїть для літаків типу Ил-96-400 у VIP-комплектації. Лайнери цього типу вважались “гордістю російського авіапрому”, бо їх серійне виробництво стартувало уже в Російській Федерації. Але виявилось, що для обслуговування “бортів” такого типу не вистачає 114 типів імпортних запчастин, які виробляються у США, Великій Британії, Франції, Німеччині, Голландії та Україні.

Схожа ситуація з іншою “гордістю російського авіапрому” – літаками типу Ту-214. Для “бортів” такого типу не вистачає 71 типу імпортних запчастин, що виробляються в США та Великій Британії, Франції та Німеччині, Україні та Чехії, Нідерландах, Японії та Китаю.

Могло б здаватись, що бодай із обслуговуванням лайнерів радянського виробництва орки здатні впоратись самостійно. Але ні, і тут рашистам потрібно “імпортозаміщатись”.

Наприклад, для обслуговування літаків типу Ту-154 до війни росіяни імпортували 39 найменувань запчастин із Франції, США, Великої Британії, та України. Для обслуговування літаків типу Ту-134 – 9 найменувань комплектуючих із США та України.

Для транспортників типу Ил-62 росіяни до війни імпортували 8 найменувань запчастин виробництва США, для транспортників типу Ил-67МД – 6 найменувань імпортних комплектуючих виробництва США та України. І навіть для древніх “бортів” типу Ил-18 до війни рашисти імпортували 1 тип запчастини з України.

Як виявилось, до війни РФ була нездатна виробляти самостійно навіть такі чутливі для транспортних та адміністративних літаків системи, як то системи посадки по маякам, детектори диму, метеолокатори, радіолокаційні системи, навігаційні системи та навіть кавоварки з мікрохвильовками. Така обставина прямо вказує, що росіяни можуть навіть і не мріяти про те, що їм вдасться провести “імпортозаміщення”, та їх авіапром стане “технологічно незалежним”.

За даними довідника The Military Balance за 2021 рік, на кінець минулого року ПКС РФ мали в своєму розпорядженні 54 літаки типу Ту-134 та 17 літаків типу Ту-154. За деякими даними з інших джерел, рашисти мають також до 10 літаків Ил-62 та до шести Ил-18Д.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?