БЕБ оголосило підозру працівнику банку за пособництво в заволодінні понад 56 млн грн

31 березня 2023, 20:16Новини199

Наразі до суду готується клопотання про обрання міри запобіжного заходу

  • Посилання скопійованоlink copied

Детективи Бюро економічної безпеки вручили підозру директору департаменту корпоративного бізнесу одного з комерційних банків за фактом заволодіння грошовими коштами банку на суму понад 56 млн грн.

Слідством встановлено, що за попередньою змовою групи осіб укладено кредитний договір із завідомо неплатоспроможним позичальником. Кредит оформили на керівника фіктивного підприємства, який засуджений за статтею 205-1 КК України. Зловживання службовим становищем призвело до заволодіння коштами банку на загальну суму 56,1 млн грн.

Наразі до суду готується клопотання про обрання міри запобіжного заходу. Детективи клопочуть про заставу в розмірі заподіяних збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) здійснюють детективи територіального управління Бюро економічної безпеки у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?