“Армія відновлення” залучила першу тисячу безробітних

16 листопада 2022, 12:55Новини274

Этот материал также доступен на русском

Наразі до суспільно корисних робіт залучили безробітних у п’яти областях України: Сумській (499 безробітних), Київській (209), Чернігівській (176), Донецькій (107) та Полтавській області (45).

  • Посилання скопійованоlink copied

До суспільно корисних робіт у “Армію відновлення” було залучено 1036 осіб, які мають статус безробітного, свідчать оперативні дані Державної служби зайнятості, опубліковані на сайті Міністерства економіки у вівторок.

“Ми розглядаємо цей процес як механізм переходу людини зі статусу безробітного в статус зайнятої особи. Виконуючи суспільно корисні роботи, безробітний не тільки буде отримувати зарплату, більшу ніж виплати по безробіттю, але й приносити користь суспільству, що дуже цінно, особливо в ці турбулентні часи” – цитує заступницю міністра Тетяну Бережну пресслужба міністерства.

За інформацією відомства, наразі до суспільно корисних робіт залучили безробітних у п’яти областях України: Сумській (499 безробітних), Київській (209), Чернігівській (176), Донецькій (107) та Полтавській області (45).

“Поки це відносно невеликі цифри, адже загалом у центрах зайнятості на кінець жовтня було зареєстровано близько 270 тисяч осіб, які мають статус безробітних”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розглядається можливість залучення безробітних до суспільно корисних робіт також у Рівненській та Волинській областях.

За даними Мінекономіки, обсяг фінансування таких робіт становив 20,2 млн грн.

Уточнюється, що види суспільно корисних робіт, залежно від регіону, можуть відрізнятися. Найчастіше людей залучають до зміцнення дамб та розчищення узбережжя біля водойм та річок, заготівлю дров для населення, розвантаження гуманітарної допомоги, облаштування підвальних приміщень під укриття, роботу з гуманітарною допомогою та ремонтно-відновлювальні роботи у приміщеннях соціальної сфери.

У міністерстві нагадали, що участь у суспільно-корисних роботах з боку безробітних добровільна. Оплата такої праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату, яка на сьогодні становить 6700 грн. Крім того, такі роботи можуть бути додатково профінансовані з обласних бюджетів.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...