Арештовано колекційні автівки та скіфське золото підозрюваних в колабораціонізмі та пособництві рф посадовців “Мотор Січ”

25 листопада 2022, 12:35Новини159

Серед вилученого 7 елітних автомобілів, які перебували у володінні президента акціонерного товариства, 4 з них є раритетними, катер, зброя, майже 100 старовинних золотих прикрас 450-550 рр н.е.

  • Посилання скопійованоlink copied

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора в рамках розслідування у кримінальному провадженні стосовно президента АТ «Мотор Січ» та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства оперативними заходами встановлено і вилучено культурні цінності та колекційні автівки, які їм належать. Про це повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора, – пише ligazakon.

“Серед вилученого 7 елітних автомобілів, які перебували у володінні президента акціонерного товариства, 4 з них є раритетними, катер, зброя, майже 100 старовинних золотих прикрас, частина яких датується 450-550 рр н.е. та була популярною у населення Криму і півдня України. Це рідкісні ювелірні прикрасами, що відносяться до унікальних матеріальних та духовних пам’яток давнини. Також вилучено понад 400 монет, частина з яких датована ІІІ ст. до н.е. і понад 50 золотих пластин”, – йдеться в повідомленні.

За клопотанням прокурорів на все вилучене майно судом накладено арешт.

За даними слідства, президент АТ «Мотор Січ» надав доручення наближеній до нього особі приховати це майно від можливої конфіскації та арешту, а в подальшому вивезти його з території України.

Наразі встановлюється вартість вилученого, тривають експертизи.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення